dijous, 3 de març del 2022

TALLER SISTEMA SOLAR

TALLER "EL SISTEMA SOLAR"




Avui ha vingut a l'escola l'Aleix, un científic que sabia molt sobre el Sistema Solar per ensenyar-nos com és i quins planetes i estrelles hi ha a la Via Làctia.
 
Primer hem parlat del Sol i de què és. A mesura que anava presentant-nos elements els anàvem ordenant de més a prop a més lluny del Sol i alguns ens hem disfressat per representar-los.

El Sol és una estrella gegant i ens ha explicat que està format de gas i foc.

  

El planeta més a prop del Sol és Mercuri, és al que fa més calor i l'únic que no té atmosfera, per aquest motiu està ple de cràters dels impactes dels asteroides que hi conviuen a la galàxia.

  

El segon planeta és Venus, que és el que més brilla, tant que alguns vespres a mesura que es va posant el Sol, es pot veure des de la Terra sense telescopi.

    

El tercer planeta és La Terra. El nostre planeta. És l'únic on hi ha vida i això és gràcies a la capa d'ozó, al oxigen que creen les plantes i al sol que està a una distància adequada.

  

El quart és Mart, el planeta vermell perquè està format principalment de ferro. El cinquè és Júpiter i és el més gran de tots i està format de gas. També ens ha explicat que te 79 llunes (o satèl·lits naturals). El sisè planeta és Saturn i també és gasós. Té anells que estan formats de roques i gas. 

  

El setè és Urà i està format per gasos molt nocius per nosaltres. I l'últim planeta del nostre sistema solar és Neptú. És el que està més allunyat i en el que fa més fred. Està congelat a -500ºC.

 


Tots junts formen el 

Sistema Solar

 
Hem recordat que Plutó, ja fa anys que va deixar de considerar-se un planeta perquè estava massa lluny i era massa petit. Actualment es considera un asteroide.

Abans de fer un últim experiment, hem representat com seria l'òrbita de La Terra vers els sol i com seria la d'Urà, el més allunyat.



Finalment, l'Aleix ens ha portat un Generador de Van de Graaff que és un aparell electrostàtic que serveix per acumular grans quantitats de càrrega elèctrica a l'interior d'una esfera metàl·lica.
Hem pogut fer una prova i hem vist què passava quan el tocàvem i també que passava quan tocàvem a algú que havia tocat l'esfera. 

 

Per últim, la Mia ha estat l'encarregada de comprovar què li passa a la terra de Mart quan està en contacte amb l'aigua... L'Aleix ens ha explicat que Mart seria un bon planeta per trobar vida si hi hagués aigua. Per aquest motiu ens ha portat una mica de terra marciana i ens ha animat a plantar una llavor amb allà. 

 

Veurem si el nostre experiment es converteix en la primera planta d'origen marcià!!! Ha estat un matí molt divertit i hem gaudit molt aprenent coses noves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

SETMANA DE CARNAVAL!!

La setmana passada van celebrar   CARNAVAL!!! Amb l'arribada del Carnestoltes comença la setmana més esbojarrada de l'any!!! Hem fet...