dimarts, 3 de maig del 2022

SOM EXPERTS I EXPERTES... CONFERÈNCIES

CONFERÈNCIES A L'AULA DE 2n
Compartim la nostra expertesa a partir de les conferències

Des de ben petits i petites trobem moments a l'aula per compartir, raonar i verbalitzar opinions, creences i descobriments que anem experimentant. Però aquest curs, ha estat el primer que hem començat a preparar un tema a casa i, com experts i expertes reals, ho compartim amb la resta de companys i companyes a partir d'una conferència.

En aquesta entrada anirem afegint algun comentari sobre les diferents conferències. Alguns infants donen el seu permís per ésser gravats, d'altres només ens permeten compartir-vos una imatge. Espero que ho valoreu des de la comprensió i l'afecte, tots i totes fan un gran esforç!!!

GERARD F 
El meu peluix, el monstre del llac Ness

En Gerard ha fet la seva conferència sobre el peluix que li va regalar algú molt especial, la seva germana!!! Ha buscat informació per explicar-nos la llegenda del Llac Ness i ens ha compartit algunes recomanacions per viatjar... Felicitats Gerard!! Ha estat fantàstic sentir-te!


JOAN P
El meu personatge de pel·lícula, en Vegeta

El Joan ens ha descobert el món d'en Vegeta un personatge de la sèrie de Goku que ell admira molt. Ens ha explicat la seva relació amb el personatge més conegut i com aquesta evoluciona al llarg de la sèrie. Enhorabona Joan!! Ens has contagiat la teva emoció per mirar-nos la sèrie!

IAN G
El meu objecte, els cotxes
L'Ian, com si d'un autèntic professional de l'automoció es tractés, ens comparteix informació rellevant de com els cotxes van arribar a les vides dels nostres avantpassats. Ens ha descobert algunes dades molt interessants. Felicitats Ian!! Ens ha agradat molt saber que has tret molta informació de les teves revistes!!

NOA P
El meu gos, Coco
La Noa ens tenia preparades vàries sorpreses durant la seva conferència: la visita del seu gos a la classe i un petit obsequi en forma de fotografia, que ella mateixa havia preparat en sobres. Moltes gràcies per compartir amb tant d'amor i afecte un dels teus tresors més preuats! 

ARIADNA T
El meu peluix
Quin viatge més llarg ha fet el teu peluix Ari, i quina amistad més especial tens amb la persona que te'l va regalar. A tots i totes ens ha fascinat la seva història i ens hem emocionat al poder veure'l d'aprop. Moltes gràcies per voler compartir quelcom tan especial per a tu amb nosaltres!!

LUCAS S
El meu peluix, Teddy
El Lucas ens ha maravellat amb la seva conferència sobre el seu primer amic, en Teddy!! Tant tou, suau i amb tantes vivències compartides que ens ha fet venir ganes d'abraçar-lo durant molta estona! Ens ha encantat escoltar-te, i ens ha sorprès molt veure't de petitó a través de la pantalla!! Has fet un treball genial Lucas, felicitats!!!

HUGO J
La meva gossa, Bel·la
Guauuuu Hugo, quina sorpresa!!! Quan ens explicaves com de bonica i atlètica era la Bel·la no ens la imaginàvem així. Ha estat una gran sorpresa que el pare pogués entrar a ensenyar-nos-la un momentet a l'aula!! Tot i que el gran protagonista has estat tu, felicitats!!

MARTINA R
El meu peluix, Kiconico
Hi ha peluixos i PELUIXOS... El de la Martina és especial, i ella ens ho ha explicat molt bé. El Kiconico porta amb la Martina des de que ella va nèixer, però la seva història comença una miqueta abans! Felicitats Martina, a estat un plaer escoltar-te parlar des de l'emoció que et provoca el teu Kiconico. 

MIRIAM A
El meu gat, en Paquito
Déu ni do la quantitat de família que té en Paquito, i la bona vida que porta Miriam!!! La Miriam ens ha apropat a la vida d'en Paquito, el seu gat que viu al poble... el gran debat s'ha obert amb el torn de preguntes! Crec que estem READY per indagar més sobre la reproducció animal!!

DAVID B
La meva mascota, Hulk
El David ens ha descobert una espècie de rosegador que molts no coneixiem i ell el té a CASA!! Quin gran descobriment David, ens ha agradat molt tot el que ens has explicat, tant com al Hulk les seves "xuxes"... Felicitats David!!!!

JAN B
Sonic, la pel·.lícula    
La velocitat d'en Sonic és contagiosa i, el Jan ens ha mostrat a l'inici de la seva conferència!! Quina velocitat parlant!!! Ens ha agradat molt la teva elecció, tots i totes coneixiem alguna cosa sobre en Sonic, però desprès de la teva conferència encara en sabem més. Moltes gràcies per compartir la teva expertesa en el tema Jan!!!

NAYA L
Karina, la meva germana
Cada dia de conferències coneixem més i millor als nostres companys i companyes. Avui, alguns hem descobert que la Naya té una germana que es diu Karina amb la que té un vincle molt especial. Com d'important és poder comptar amb l'estima, afecte i amistat dels nostres familiars... Enhorabona Naya!!

LEO U
La meva tortuga, Malolo
Quina sorpresa descobrir, de les teves mans, tantes dades i curiositats sobre les tortugues, Leo. Ens has deixat a tots i totes amb ganes d'escoltar-te més, però, sobretot ens ha agradat comprovar com d'expert t'has tornat amb la teva investigació i experiència. Felicitats Leo!!!

BETH S
Mascota, Puppy
El Puppy és la mascota de la tieta de la Beth. Una raça de gos amb història colonial, que (com ens ha descobert la Beth) utilitzava la reialesa!!!
Ha estat un plaer escoltar-te, comprovar l'esforç que has fet en cercar la informació i ser espectadors i espectadores de la teva exposició. Felicitats Beth!!

ROGER E
Pel·lícula Luca
L'emoció i la sorpresa ha estat present durant tota la teva conferència, Roger. Molts coneixem la història de Luca i Alberto, però ens ha fascinat la teva interpretació de la història. Gairebé tant, com el material de suport que ens has preparat. Al·lucinant!! Moltes felicitats!!

MIA L
La meva mascota, Chispas
Com d'orgullosos ens hem sentit d'escoltar-te Mia! Felicitats pel treball, l'esforç i les ganes de compartir amb nosaltres la teva experiència amb la teva gosseta, Chispas! I moltíssimes gràcies pel regal que ens has preparat! Avui, tots i totes hem marxat amb una fotografia de la Chispas en un sobre decorat.

AINA V
La meva mascota, Byron
La conferència de l'Aina ha estat molt emotiva, ens ha parlat del que va ser el seu gosset durant uns anys i sobre com un mosquit va provocar que el Byron ja no hi sigui amb ells. Ens ha generat una conversa extensa amb experiències compartides i se'ns han tornat a obrir preguntes sobre els éssers vius i com es relacionen entre ells i amb el seu entorn. Felicitats Aina!! Emoció i curiositat és el que ens has generat amb la teva conferència!!!


CARLOS D
La meva mascota, la Tava

El Carlos ens ha parlat de la seva gossa Tava, que tot i ser una raça perillosa ens explica com és de bona amb la família!!! Què important és valorar tot allò que ens aporten animals i persones, deixant de banda les etiquetes! Bravo Carlos!!!! Ens ha encantat la teva conferència i la reflexió que ens hem emportat.


IKER F
La meva mascota, el Geki

Quina sorpresa conèixer les diferents espècies de mascotes que teniu tots i totes a casa... De la mà de l'Iker, descobrim un rèptil no gaire conegut: un Gueko!! L'Iker ens apropa a conèixer la vida del seu Gueki i les característiques de la seva espècie, què diferent són els rèptils de la resta de mascotes que acostumem a tenir!!!

ALMA H
La meva mascota, Mia
L'Alma, amb la seva conferència, ens explica com va arribar la Mia a casa, com és i quins gustos té.  Ens comparteix alguns moments divertits a través de les fotos que tant l'ha agradat enganxar. Fantàstic Alma!! Ens ha agradat molt veure’t tan feliç compartint amb nosaltres un trosset de les teves vivències amb la Mia.

LUCAS H
Les meves mascotes, Paris i Misi

Quina labor més important ens explica el Lucas, acollir i adoptar mascotes!! A través de la seva conferència el Lucas ens ha fet reflexionar sobre la necessitat de canviar la mirada amb els nostres acompanyants de vida més fidels. Bravo Lucas!! Has fet una feina d'indagació i una conferència fantàstica!

IVET J
La meva àvia, Encarni

Què divertides i necessàries són les àvies a les nostres vides. La Ivet ens parla de la seva, la iaia Encarni! Amb la que comparteix grans moments i confidències. Gràcies Ivet per recordar-nos com d'important és construir moments amb les nostres iaies i cuidar el fil invisible que ens connectarà sempre!


ADRIÀ M
Arcoiris de colores, el llibre

L'Adrià ens ensenya, feliç i orgullós, el seu conte preferit: "Arcoiris de animales". Amb la seva conferència ens mostra com és de preciós aquest llibre d'animals, on hi ha imatges d'animals segons el seu color. Adrià, quina meravella ens has descobert!! Moltes gràcies per compartir-ho amb tots i totes nosaltres!

NIL R
La meva mascota, Venus


Fer una conferència no ha estat fàcil, però preparar-la és el que més heu gaudit tots i totes! El Nil ens explica com és la seva gata Venus amb una presentació plena de fotos i anècdotes. I per últim ens sorprèn amb un detall en forma de foto per cadascun de nosaltres. Moltíssimes gràcies Nil!!!

DANA S
La meva àvia, Mari Carmen

La Dana ens ha fet gaudir moltíssim de la seva conferència sobre la seva àvia Mari Carmen. Ens ha explicat com és d'especial la seva àvia per ella, com és d'interessant la seva vida a Sevilla i, fins i tot, ens ha fet partícips d'un joc per esbrinar com eren alguns dels seus familiars de petits. Gràcies Dana, per fer-nos gaudir i mostrar-nos un munt de cosetes que t'ha fet la teva àvia amb les seves mans! Quin privilegi!!!


Fins aquí totes les conferències d'aquest curs 2021-2022. Ha estat un plaer i un orgull profund veure com heu estat capaços i capaces d'entomar una proposta d'expressió oral nova, incorporant els vostres petits trets d'identitat, creant presentacions pròpies i sorprenent-nos amb petits detalls que ens han emocionat. 
Moltes gràcies i moltes, moltes felicitats!!!

SETMANA DE CARNAVAL!!

La setmana passada van celebrar   CARNAVAL!!! Amb l'arribada del Carnestoltes comença la setmana més esbojarrada de l'any!!! Hem fet...