dissabte, 26 de febrer del 2022

SETMANA CARNAVALERA

  Setmana Carnavalera 

Dels neguits i la disbauxa 

traiem l'alegria i la companyonia. 

Perquè hi ha valors que ens acompanyen,

al llarg de la nostra vida.


Experiències i emocions

que ens omplen a il·lustradores i il·lustradors,

que La Florida és casa nostra

i l'omplirem de llum i color.



La setmana de Carnestoltes ha acabat. Durant aquests dies hem viscut un munt d'experiències condicionades per les consignes del Sr. Carnestoltes: pentinats divertits, pijama, roba del mateix color i ben elegants... I hem acabat amb la festa grossa tots vestits de cinema d'aventures.

Ens hem adonat que hi ha un munt de pel·lícules catalogades com a cinema d'aventures i un reflex són algunes de les imatges i vídeos que hem pogut recollir.




Desitgem que gaudiu molt amb les imatges, i com sempre...
que tingueu un molt bon cap de setmana!!!


dissabte, 12 de febrer del 2022

TALLER DE STOP-MOTION

TALLER DE STOP-MOTION

Fa uns dies vam gaudir del Taller de Stop-Motion amb la companyia Bombeto. Es dediquen a apropar els infants al cinema i l'animació a través de diferents tallers. Nosaltres vam tenir el gust de gaudir d'una sessió de Pixilació (stop-motion de persones) que el Quim ens havia preparat.


Abans de començar la part pràctica, en Quim ens va introduir conceptes imprescindibles per entendre una miqueta més què és el cinema d'animació i la tècnica del stop-motion, en concret la pixilació. Com per exemple, què és la “pantalla verda” o “fons croma”? 


   

Hem descobert que el CROMA és una eina visual que permet separar actor i objectes que apareixen en un pla, del fons d’aquest mateix pla, utilitzant la diferència cromàtica. Així el fons original pot ser substituït per qualsevol altre, ja sigui fotografia o vídeo i podem traslladar als participants a qualsevol espai real o imaginari, jugant amb les mides i el temps. I, també hem descobert que no sempre ha de ser de color verd, però que aquesta elecció té una explicació lògica!!!! Pregunteu als vostres fills i filles, segur que us ho saben explicar!




L’animació Stop-motion de persones (o pixilació, com fou batejada per Norman McLaren l’any 1952) ens permet convertir als actors i actrius en dibuixos animats que poden fer les accions més inverossímils i aparentment impossibles!

Quan vam arribar al gimnàs ens vam trobar que en Quim havia muntat el nostre fons de croma a terra i la grua que ens va permetre enfilar la càmera fins a 5 metres. D'aquesta manera ens explica que podem convertir-nos en personatges d’una animació d’Stop-motion gegant! 

 

Seguint les indicacions vam anar prenent una a una les fotografies que conformen l’animació i que ens integra a la imatge de fons. I vam crear els stop-motion per grups!!!! 

A continuació podeu veure més imatges del procés i el resultat final. Desitgem que ho gaudiu tant com nosaltres!!!


Vídeo final







SETMANA DE CARNAVAL!!

La setmana passada van celebrar   CARNAVAL!!! Amb l'arribada del Carnestoltes comença la setmana més esbojarrada de l'any!!! Hem fet...